CeNano GmbH & Co. KG

ontwikkelt, produceert en verkoopt keramische bekledingen en nanotechnologische verzegelingen die een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het milieu leveren.

De firma CeNano GmbH & Co. KG is ontstaan uit het onderzoek naar brandstofcellen van de firma   Fuel Cell Ceramics GmbH. Al meer dan 13 jaar houdt de directeur, Dipl.-Ing. Mike Friedrich, zich met technische keramiek en nanotechnologie bezig, om brandstofcellen als nieuwe energiebron voor een zuiver milieu rendabel te kunnen produceren. Ecologische en economische gezichtspunten staan daarbij in evenwicht.

 

 

 

Uit het ontwikkelingswerk ontstond nanotol, een universeel inzetbare nanoverzegeling, die oppervlakken zodanig voorbereidt dat zij op milieuvriendelijke wijze gereinigd kunnen worden. Door het gebruik van nanotol kan niet alleen bespaard worden op alle milieuschadelijke reinigingsmiddelen, maar ook op meer dan 50% van de reinigingstijd. Voor de verkoop van nanotol richtte Mike Friedrich in 2003 de nanotol Handelsgesellschaft op.

meer over nanotol

 

Door de onderzoekswerken op het vlak van de keramische bekleding met als doel de corrosie- en slijtageweerstand van oppervlakken, ontdekte Mike Friedrich in 2003 de RVS-technologie, van de Finse firma RVS Tec oy, met behulp waarvan in verbrandingsmotoren brandstofbesparingen en rendementsverhogingen mogelijk zijn. Als actieve bijdrage aan de bescherming van het milieu nam hij in 2005 de verkoop van de RVS technologie in de Duitstalige regio op zich, met de visie de uitlaatgaswaarden van de meer dan 50 miljoen alleen al in Duitsland ingeschreven voertuigen aanzienlijk te verminderen.

meer over de RVS technologie

 

Om de verkoop van nanotol en RVS-technologie te professionaliseren ontstond in 2007 de firma CeNano GmbH & Co. KG. Er kwamen andere producten op het gebied van de nanotechnologie bij. De ontwikkeling van de nieuwe website van CeNano GmbH & Co. KG en de omzetting van de webshop werd de verantwoordelijkheid van Dipl. Betr.wirtin Irene Friedrich, de echtgenote van Mike Friedrich.

 

 

 

Verder gaf de keramiek- en machinebouwingenieur Mike Friedrich advies aan industriële klanten over de voordelen van keramische en nanodeeltjes-oppervlakken. In de laatste jaren werden in opdracht van verschillende klanten talrjike individuele oppervlaktebekledingen ontwikkeld die door de klanten gepatenteerd werden.

Advies

 
.